Upravni odbor Erasmus+ projekta INNOSID (http://sociallab.fer.hr/innosid/) održao je sastanak na Sveučilištu u Dubrovniku u vremenu 12.-14. srpnja 2021. Na sastanku su sudjelovali članovi odbora iz Hrvatske, Španjolske i Mađarske.

Tijekom boravka u Dubrovniku, članovi upravnog odbora održali su radni sastanak s predstavnicima Studentskog doma i Studentskog centra Dubrovnik vezan uz smještaj sudionika radionice. Obišli su prostorije Sveučilišnog Kampusa u kojima će se održati radni dio radionice, te su se sreli s voditeljicom Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte.

Na sastanku je napravljena rekapitulacija dosadašnjeg tijeka projekta koja je unatoč izazovima COVID-19 pandemije ocijenjena jako dobrom. S lokalnim organizatorima s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku dogovoreni su detalji vezani uz organizaciju radionice koja će se u rujnu 2021. u razdoblju 12.-25.9. održati na Sveučilištu u Dubrovniku, a na kojoj bi trebalo sudjelovati oko 35 studenata i 15 predavača iz zemalja sudionica na projektu.

INNOSID (Inovativna rješenja zasnovana na novim tehnologijama za unaprjeđenje društvene uključenosti osoba s invaliditetom) je Erasmus+ projekt koji ima za cilj poboljšanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom stvaranjem inovativnih IT rješenja temeljenih na tehnologijama u nastajanju. Projekt je osvojio prvu nagradu na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU te je proglašen najuključivijim projektom programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje od 2017. do 2020. godine. Na projektu sudjeluje šest visokoobrazovnih institucija i jedna udruga iz domena osoba s invaliditetom iz pet europskih zemalja (Hrvatska, Španjolska, Francuska, Portugal i Mađarska). Odjel za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku je uz Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu jedan od dva sudionika projekta iz Hrvatske. 

Predhodni članakUPISI U VIŠE I PONAVLJAČKE GODINE – AKADEMSKA 2021./2022. GODINA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here