Sveučilište u Dubrovniku priključuje se nacionalnoj kampanji sadnje stabala Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!”. Akcija sadnje bit će održana u srijedu, 15. prosinca s početkom u 15 sati ispred Studentskog doma. Planirana je sadnja u prostoru ispred Doma i ispred Vrtića Palčica odmah u blizini.

To će u prvom redu biti studentska akcija te će studenti koji budu sudjelovali imati osiguranu marendu na adventskim kućicama pred Domom. Dobrodošli su i nastavnici, i suradnici sa svih odjela i studija Sveučilišta. Sadnice je donirao Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovnika iz svog rasadnika u Čibači.

Cilj kampanje je podizati ekološku svijest i potvrditi društvenu i ekološku odgovornost, te tako pomoći u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima. Ovakve akcije održavaju se na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj već nekoliko godina.

Više općenito o kampanji i Udruzi „Zasadi stablo, ne budi panj!” može se pronaći na poveznicama;

https://zasadistablonebudipanj.hr/

https://www.facebook.com/UZSNP

https://zasadistablonebudipanj.hr/edutree-platforma/

Predhodni članakON-LINE savjetovalište za mlade
Slijedeći članakOdluka o rezultatima drugog Erasmus+ natječaja za studijski boravak studenata u ljetnom semestru ak. 2021./2022.g., Ka103 projekt 2020.g.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here